Bijeenkomsten

Tenshō Shūbun, Rivierlandschap, Japan, 15e eeuw

Gang van zaken in de groep

In de doorgaande groep steunen we elkaar in het opbouwen en verdiepen van onze meditatiepraktijk. Een bijeenkomst duurt ruim anderhalf uur en verloopt meestal als volgt.

We beginnen met het reciteren van een tekst. Het reciteren is bedoeld om de overgang naar meditatie makkelijker te maken. Reciteren doe je met een zo laag mogelijk stemgeluid, zodat de klank goed in je lichaam resoneert. Dat geeft energie en brengt je aandacht van je gedachten naar je lichaam.

Meteen na de recitatie begint de eerste meditatieperiode van vijfentwintig minuten, gevolgd door een loopmeditatie van ongeveer tien minuten en dan een tweede zitting van vijfentwintig minuten.

Na de tweede zitperiode drinken we thee. Daarna leest de meditatieleider een tekst voor of houdt een inleiding. We sluiten af met nog een (korte) recitatie.

Uitwisseling

Zo af en toe (naar behoefte van de groep) zitten we maar één periode en gebruiken de rest van de avond om ervaringen uit te wisselen, vragen te stellen en vragen te beantwoorden.

Groepsgrootte

Er is in de groep ruimte voor maximaal 11 deelnemers.

Op onze bijeenkomsten vanaf september 2020 zijn de RIVM maatregelen om Covid-19 verspreiding tegen te gaan van toepassing. Tijdens de bijeenkomst nemen we de anderhalve meter afstand van elkaar en de gebruikelijke hygiëne voorschriften in acht. We zullen niet reciteren en geen thee drinken.

Als je een van de volgende vragen met ja moet beantwoorden, dan kun je helaas niet meedoen.

1. Heb je de afgelopen 24 uur één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?

2. Heb je op dit moment een huisgenoot of gezinslid met koorts of benauwdheidsklachten?

3. Heb je covid-19 gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 14 dagen vastgesteld?

4. Ben je in contact geweest met iemand die is gediagnostiseerd met of symptomen vertoont van covid-19 in de afgelopen 14 dagen?

Als je alle vragen met nee beantwoordt kun je meedoen met de meditatie bijeenkomst.
Dan: voor iedere bijeenkomst even reserveren, e-mail  naar p.verduin@ziggo.nl